Laptop Tv Bioptron javítás - Házilag otthon hogyan

Laptop Tv Bioptron javítás - Hogyan csináljuk házilag? Javítás otthon vagy irány a szerviz? Műhely titkok, trükkök mindenféle témában: Tv, laptop, bioptron lámpa javítás, használt bioptron lámpa és sok más érdekesség pl: Sörfőzés és sör recept, pálin

Sör készítés házilag egyszerűen otthoni anyagokból, ez a kenyér sör!

Mit keres ez a cikk az elektronikai szerviz honlapján? Ez egy alkalmi téma lesz és nem az elektronikai vonalhoz, hanem a házilag elkészíthető dolgokhoz szántam. A mai téma tehát: Sör készítés házilag egyszerűen otthoni anyagokból, ez a kenyér sör!

sor-keszites-hailag-kenyersor.jpg

A kenyér sör recept

Igen, házilag is tudsz sört készíteni, ennek Magyarországon nagy múltja van. Egyszerűen és házi kellékek és hozzávalók felhasználásával is lehet a bolti sörnél finomabb és egészségesebb italt készíteni. Bár a tv javításhoz nem sok köze van, de mivel szeretem a házi sört ( bort és pálinkát ) érdekel ez a terület is.

A sör receptje kb. 10 l házi sör elkészítéséhez elegendő.

1., A kenyér sör összetétele

  • 2 kg száraz kenyér és a kenyér héj vegyesen. Ha csak kenyérhéj van akkor az még jobb. A rozskenyér és a barna kenyér megfelelőbb, de a fehér is jó. Azt alkalmazd ami van otthon!
  • 0,5 kg méz,
  • 1 dkg borsmenta fűszer szárítva ( lehet fodormenta vagy borsfű is )
  • 1 dkg kakukkfű
  • 1dkg rozmaring ( nem baj ha nincs otthon )
  • 1dkg komló ( csak ha komlós sör jelleget akarsz a sörnek )
  • 1dkg koriander ( csak ha édeskés sör helyett a kesernyést szereted )
  • 0,5 kg aszalt alma vagy körte vagy egyéb aszalt gyümölcs ( ha édes gyümölcsös ízt akarsz, ha hagyományos sört akarsz akkor ne tedd bele, mert a méz akkor is gondoskodik a jó ízéről )
  • 12 liter meleg víz

2., Hogyan kell a sört beoltani, mi legyen a sör élesztő?

  • 3 dl gyümölcs erjedő leve ( piros - fekete bogyós a legjobb, de jó must is < fekete szemű szőlőt összenyomsz > vagy amit találsz otthon )
  • ha kenyeret szoktál sütni akkor a kenyér kovász is jó és a kaparó is ( 4-5 dkg ) , csak fell kell engedni a használata előtt, éppen úgy mint kenyér sütés előtt
  • ha semmi ilyesmit nem találsz otthon akkor 2 dkg élesztő is megteszi az erjedt gyümölcs vagy a kenyér kovász helyett, de ebben az esetben lesz benne egy bolti anyag, amit nem Te készítettél és nem lesz teljesen házi a söröd!

Mindhárom módszer gyakorlatilag élesztőként működik.

3., Elkészítés

A kenyeret és a kenyér héjat össze kell törni darabosra és a vízben be kell áztatni. Lassú tűzön kell melegíteni egészen 70°C - ig. A 70 fokot érjük el és tartsuk ezt a hőt 2 órán át! Ezt követően adjuk hozzá a többi hozzávalót. ( kivéve az élesztőként használt anyagot, lásd a 2., pontot )

Még 35 percig melegítjük 90 fokon. Ezt követően magától hagyjuk lehűlni az egészet 36 fokra.

Most langyos vízzel oldjuk fel az élesztő anyagunkat és adjuk hozzá a kb. 36 fokos keverékünkhöz. Az élesztőként szolgáló anyagot a 2. pontban írtam le.

3 napig hagyjuk erjedni a sört egy hűvös helyen. Pl: kamra

Itt nincsenek bonyolult trükkök, mint a pálinka főzésnél. Pl Pálinka 1. kör amíg ég addig jó, ha nem ég zárd el! 2. kör: 80fokról indul, 40 fokon jó. Ion cserélt vízzel lehet hígítani Szentkirályi áv. is!

A sör ágy - az Ősök söre a kenyér sör

Három nap után átszűrjük egy szövet vásznon vagy ami hasonló sűrűségű és fehér! A vastag részét a folyadéknak nyomkodjuk ki. Itt vannak a legértékesebb anyagok, amelyek a sör forrásához kellenek. Ez a szakemberek szerint a sörágy. Ez hasonló a bor és az ecet készítésénél is megszokott ágyhoz, ami egy üledék. Ezzel az anyaggal akár beolthatjuk majd a következő sörünket, amint azt tették Őseink a kenyérrel ( kovász ) és az ecettel ( ecet ágy ) is. A kenyér készítenél nem szakították meg a kovászt, nemzedékek ették így gyakorlatilag ugyanazt a kenyeret, ami akár több száz éves vagy még régebbi élesztőket is tartalmazhatott. Minél régebbi sörágyad van annál jobb söröd lesz!

Ne felejtsd el az eszközök tisztítását a munka után. A tisztítás minden eszköznek fontos, mert csak így használhatjuk legközelebb is hatékony, pont mint az elektronikában pl: egy laptop esetében is.

A sör átfejtése

1 napig megint pihentetjük és utána az alsó üledéket nem felkavarva egy cső segítségével a tiszta tetejét lefejtjük. A cső egyik végét a folyadék felső és tiszta tetejébe merítjük. A cső másik végét megszívjuk és egy másik edénybe átengedjük a sört, de csak a tiszta részt. Az alján található zavaros rész ott marad! ( A szakemberek ezt a folyamatot átfejtésnek mondják. ) Ha bort már készítettél akkor tudod miről van szó. Ha legalább 40 éves vagy akkor úgy képezeld el, ahogyan régen a benzint meg az olajat lopták. :-)

A sör palackozása

A sört sörös vagy boros üvegbe tárold és dugózd le! Hűteni szükséges! Egy - két héten belül érdemes elfogyasztani, de gondolom ezzel nem lesz probléma!
Minél tovább áll annál markánsabb lesz az íze, ez normális, mert a forrás nem áll le, a hűtéssel csak lassítani tudod a folyamatot. Valaki még jobban szereti, ha egy kicsit kiforrottabb.

A sör ereje

A sör ereje vagyis a sör alkohol foka annál magasabb minél tovább érik. A megadott érési idők az optimális adatok, de ettől el lehet térni mindkét irányban. Ha több alkalommal csinálod, úgy is ki fogod tapasztalni a Te ízlésednek megfelelőt.

Gondolom nem kell részletesen kifejteni, hogy a házi sörnek is van alkohol tartalma és a fogyasztása csak mértékkel ajánlott.

Figyelem! Csak saját felelősségre készítsd el ezt a receptet! A szerző nem vállal semmiféle felelősséget, ha károd keletkezik vagy megsérülnél vagy kárt okoznál! Ha nincs konyhai tapasztalatod, ne sör főzéssel kezd el! :-)

A régiek kenyér ser receptje

A régiek nem kenyér sörnek hívták ezt a sört, hanem "kenyér ser - nek". Számtalan formában létezett a különböző tájakon. Gazdag hagyománya volt a sör főzésnek. Ezért nem biztos, hogy az amerikai vagy a bajor sör jobb, mint amit otthon készitel.

A legjobb sör a világon

Amit házilag csinálsz, azt lassan hozzá tudod igazítani a saját íz világodhoz, és számodra ez lesz a legjobb sör a világon!

A sör mellékhatásai

A sör mellékhatása, hogy számtalan vitamint és emésztést segítő élesztőt tartalmaz. Nem ismert negatív mellékhatása ha mértékkel fogyasztod. Hasonlóan a borhoz itt is az immunrendszer erősítő hatások és a vitaminok dominálnak. Nem véletlenül ezek a legnépszerűbb férfi italok mindenhol.

Élvezd

A sör elkészítéséhez és a fogyasztásához is sok örömet kívánok! A sör színe felér egy fényterápiával és a zamata igazán jó kedvre deríthet egy szomjas forró nyári napon.
Ha van észrevételed, ötleted, hogyan lehet még fejleszteni és finomítani rajta akkor alul szólj hozzá!

A sör csodaszer, mert

A sörnek nyugtató - hangulatjavító hatása is van alkohol tartalma miatt és azért is, mert amíg elkészíted, nem lógsz az interneten és nem bámulod a tévét.
Viszont ha készen van akkor bármilyen kikapcsolódás alkalmával fogyaszthatod barátaiddal, akár a foci vb ideje alatt is, miközben nézed a tévében a közvetítéseket.

Elkészítése után sikerélményed lesz, ha jól csináltad!

Sok szerencsét!

és ne feledd, alapvetően ezt egy elektronikai szerviz honlapján olvastad, tehát ha elromlik a tv - laptop vagy a tablet, akkor csak az Itech Szerviz Műhelyét keresd:

Itech Szerviz
Email: laptopszerviz@gmail.com
Cím: 1151 Budapest Szövőgyár utca 2.,
Telefon: +36703172518 ( először emailben keress! )

 

 

 

 

 

 

25 revisions

Unified
Felosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://itech-szerviz-notebook-laptop-javitas.blog.hu/api/trackback/id/tr7516375708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Laptop Tv Bioptron javítás - Házilag otthon hogyan

Tv szerviz, laptop szerviz, bioptron lámpa javítás, használt bioptron lámpa Budapest. Samsung tv szerviz, LG tv szerviz, Laptop, notebook hiba, javítás, szerelés tapasztalatok, leírások. Kijelző csere, alaplap javítás, adapter töltő javítás, zsanér javítás, törött burkolat javítás, aljzat csere, laptop tisztítás.

Friss topikok

Címkék

apple (1) betört (1) bioptron lámpa (2) bioptron lámpa ár (2) bioptron lámpa fertőtlenítése (1) bioptron lámpa garanciával (2) bioptron lámpa javítás (2) bioptron lámpa legolcsóbban (2) bioptron lámpa szervíz (2) bioptron pro 1 lámpa javítás (1) Blaupunkt (1) budapest (1) Budapest (1) csere (1) cseréje (1) érintő (1) érintő kijelző (1) forró (1) galaxy (1) hang van kép nincs (1) hasznaltbioptronlampa (2) használt bioptron lámpa (2) háttérvilágítás (1) hiba (1) hibák (1) hűtő (1) Itech Szerviz (1) javítás (3) karbantartás (1) kijelző (1) kijelző csere (1) laptop (4) laptop burkolat (1) laptop burkolat javítás (1) Laptop fertőtlenítése (1) laptop szerviz (2) laptop zsanér (1) laptop zsanér javítás (1) lcd (1) led (1) led csere (1) led javítás (1) LG (1) macbook (1) melegszik (1) nehezen nyílik a laptop (1) nincs kép (1) notebook (4) Orion (1) összetört (1) pasztázás (1) pc (1) Pestújhely (1) portalanítás (1) pucolás (1) ragasztás (1) Rákospalota (1) samsung (1) Samsung (1) samsung tablet szerviz (1) számítógép (1) szervíz (1) szerviz (2) tablet (1) tablet kijelző (1) tablet kijelző csere (1) tablet szerviz (2) tablet üveg (1) telefon fertőtlenítése (1) tisztítás (1) törött (1) törött burkolat (1) törött laptop (1) törött laptop burkolat (1) törött zsanér (1) TV (1) tv (1) tv fertőtlenítése (1) tv szerviz (1) tv szerviz újpalota (1) tv szerviz XV. (1) Újpalota (2) üveg (1) ventilátor (1) XV. kerület (1) zepter lámpa (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása