Laptop Tv Bioptron javítás - Házilag otthon hogyan

Laptop Tv Bioptron javítás - Hogyan csináljuk házilag? Javítás otthon vagy irány a szerviz? Műhely titkok, trükkök mindenféle témában: Tv, laptop, bioptron lámpa javítás, használt bioptron lámpa és sok más érdekesség pl: Sörfőzés és sör recept, pálin

Tv képernyő tisztítás fertőtlenítés házilag

Tv képernyő tisztítás fertőtlenítés témában sokan kérdezik a tv szerelő kollégákat különösen most a koronavírus elterjedése során.

tv-kepernyo-tisztitasa-fertotlenitese-koronavirus_jpg.jpg

Hogyan lehet házilag elvégezni a tv képernyő tisztítását és fertőtlenítését biztonságosan?

Ebben a cikkben megtalálhatsz mindent amit tudnod kell a tv képernyő tisztításáról és fertőtlenítéséről és ezeket az ismereteket alkalmazhatod a laptop képernyő tisztításkor és a számítógép tisztításakor is.

Azért van szükség az elektronikai eszközök tisztítására, mert idővel ezeken az eszközökön jelentős szennyeződések, por, baktériumok és vírusok halmozódnak fel. Mindenkivl elő fordult már, hogy a laptop billentyűzetének használatakor vagy a távirányító nyomogatása közben egy kis nasit fogyasztott és pizzát evett. Közben csatornát váltunk a tévén vagy a laptopon keresgélünk az interneten.

Lássuk be nem mindig mosunk kezet, mielőtt ezekhez az eszközökhöz érünk. Ez perszer a különböző bacik felhalmozódóásához vezethet.

Hogyan tisztítsuk meg a tv képernyőt, hogy ne sérüljön meg?

A tv képernyője tisztítás szempontjából érzékeny, mivel a led tv, az lcd tv, az okos tv képernyő tartalmaz egy folyadék kristályt, ami az egyes folyadékokkal és tisztító szerekkel nincs jó viszonyban.

Ha nem a megfelelő módszert alkalmazzuk a tv képernyő tisztításához, akkor helyre hozhatatlan károkat okozhatunk a tévében. Ugyanis ha a tv kijelzőt folyadék éri akkor foltossá válhat a tv nézés közben látható kép, ezzel élvezhetetlenné téve a tévézés örömeit. Ezek a foltok főleg egyszínű háttérnél figyelhetőek meg alaposabban.

Ezért csak saját felelősségre érdemes alkalmazni az olvasottakat! Nem tudunk felelőséget vállalni, ha a készülék vagy a felhasználó valamilyen okból megsérül a tv tisztítása vagy fertőtlenítése során!

Egyes termékekhez a gyártó a termék leírásában segítséget nyújt az alkalmazható tisztítószerek megnevezésében is. Célszerű ezeket a tanácsokat is átolvasni és alkalmazni.

A tv képernyő tisztítása első körben egy szövettel - egy mikroszálas törlőkenővel történjen. Ezzel távolítsuk el a szálló port és azokat a szennyeződéseket, amelyek száraz ronggyal is lejönnek. A portalanítást körkörös mozdulatok alkalmazásával végezzük és ne nyomjuk rá túlzottan, hogy ne hagyjunk a felületen karcolásokat.

Hogyan fertőtlenítsük a tv képernyőt koronavírus ellen?

A tv képernyő, a laptop kijelző és a számítógép eszközök - különösen a billentyűzeten sok szennyeződés halmozódik fel. Mivel napjainkban egyre többet ülünk a számítógép előtt ez fokozottan is érvényes.

Érdekes állítás! Egy kutatás szerint a tv távirányítón, a számítógép és a laptop billentyűzetén több kórokzó található összességében, mint egy illemhelyen.

Ezért fontos, hogy időnként az elektronikai eszközeinket is fertőtlenítsük - legyen az laptop billentyűzet fertőtlenítés és laptop képernyő fertőtlenítés, asztali számítógép klaviatúra fertőtlenítés vagy tv képernyő fertőtlenítés és tv távirányító fertőtlenítés.

A fertőtlenítő szerek megnevezésével és összetételével ebben a cikkben nem foglalkozunk. Azok a szerek alkalmasak az elektronikai eszközök fertőtlenítésére is, amelyekkel más eszközöket is fertőtlenítünk összetétel szempontjából.

Ezek között azonban úgy kell választanuk, hogy:

  • a tv képernyő felületét úgy tisztítsuk meg, hogy ne karcolódjon meg amikor papírral vagy szövettel áttöröljük
  • a tv képernyő belsejébe ne tudjon befolyni az alkalmazott tisztító szer, amikor a folyadékot a képernyőre juttatjuk
  • az alkalmazott vegyszer kiválasztása úgy történjen, hogy ne marja meg a kijelző felületét vagy a tv egyéb alkatrészeit
  • ne okozzunk a tv egyébb alkatrészeiben zárlatot
  • és ügyelnünk kell az áramütés veszélyeire

Mindezt úgy szeretnénk elérni, hogy a tv tiszta legyen és koronavírus mentes.

Mit tegyünk a tv képenyő tisztítása előtt?

A tv tisztítás elkezdése előtt feltétlenül áramtalanítani kell a tévét:

  1. A tv hálózati kábelét húzzuk ki a konnektorból.
  2. Valamennyi egyéb csatlakozót is ki kell húzni, mert ezekből még kaphat tápfeszültséget az eszköz.
  3. A hdmi kábelt is húzzuk ki.
  4. Az antenna kábelt is távolítsuk el.

Ezeket a kábeleket úgy helyezzük el, hogy ne kerüljön a csatlakozóba folyadék vagy szennyeződés. Finoman csatlakoztassuk a kábeleket, mert ezek nagyon érzékenyek a fordítva való csatlakoztatásra pl: hdmi csatlakozó

Ha valamelyik kábel feszül és rövidnek látszik, akkor inkább cseréljük ki egy hosszabra vagy rendeljünk egy másik tv kábelt itt.

Figyelem! Nem elég az ha a hosszabítót kikapcsoljuk, mert az áramütés veszélyét ezzel nem szüntetjük meg teljesen!

Milyen anyaggal tisztítsuk és fertőtlenítsük a tv képernyőjét?

Nem kell a tv tisztító anyagának maró hatásúnak és agresszívnak lennie. Ha nem sikerül valamilyen szennyeződést egyből könnyedén eltávolítani akkor se használjunk savas vagy lúgos vegyszereket. ( pl aceton, sósav )

Alkalmazhatunk antibakteriális törlő kendőt, de csavarjuk ki, mert csak annyi nedvességet tartalmazhat, hogy az alkalmazás közben ne folyjon meg, mert az a tv kijelzőben kárt okozhat.

Hogyan vigyük fel a tévére a tisztító szert?

Itt arra kell figyelni, hogy ne folyjon bele a kijelzőbe és a tv egyéb alkatrészei közelébe a tisztító folyadék.

TIPP! A tisztító szert először a tisztító szövetre vigyük fel és ne fújjúk rá vagy locsoljuk rá a tv kijezőjére. A folyadék mennyisége csak annyi legyen, hogy a törlő kendő csak picit nedves legyen. Ha megszorítjuk a szövetet akkor se tudjon megfolyni a vegyszer. Tehát csak nedvesen és ne folyjon!

Mit tegyünk ha valamilyen szennyeződés nem akar lejönni a tv képernyőről?

Ne tegyük azt, amit mondjuk mosogatás közben tennénk:

  • ne kezdjük el dörzsölni vagy csiszolni a felületet, mert azonnal megkarcolódik.
  • ne próbáljunk bevetni durvább anyagot a törléshez pl: dörzsi szivacsot
  • ne próbálkozzunk forró vízzel!
  • ne áztassuk a hagyományos módon, mert befolyhat a tévébe a folyadék!

Próbáljuk meg a nedves szövetet rajta hagyni több órán keresztül. Hasonló lesz a hatás, mint az áztatásnak. A tévét célszerű előtte lefektetni, ha lehetséges. Ezt célszerű olyan nedves szövettel végezni, ami nem vegyszeres, mert a vegyszeres áztatás biztosan nyomot hagy!

Tv tisztítás másként - tv belső tisztítás, ventilátor portalanítás

A tv belső tisztítása talán még fontosabb a külső tisztításnál. A belső portalanítás azért fontos, mert a tv hűtésének a hatásfoka romlik ahogyan a tv az évek során belül elszennyeződik. Ez különösen a tv ventilátorral rendelkező fejlettebb modelek jellemző. Itt ugyanis már a olyan nagy teljesítményű az okos tv grafikus chipje, ami felveszi a verseny egy laptop videókártyával. Nem csoda, hiszem a smart tv is óriási - akár 4k felbontásra képes. Tud internetezni, játékok futtatására, és számos alkalmazás futtatására.

Ha melegszik a tv és belső karbantartást szeretnél rendeld meg itt.

Tv tisztítás mellett laptop ventilátor tisztítással és javítással is foglalkozunk

Tv tisztítás mellett laptop ventilátor tisztítással és javítással is foglalkozunk és itt is érvényes a fenti akció. A laptop tisztítás megvárható, akcióban csak 6500Ft. Személyesen is behozhatod, de futárral is be lehet küldeni. Részletek itt.

Mit tegyünk ha a led tv képernyőjén sötét foltok jelentek meg, de ezek már a tisztítás előtt is ott voltak?

Ha sötét foltok jelentek meg a tv képernyőjén és ezt már a tv tisztítás előtt felfedeztük akkor a led tévébe a háttérvilágítással vannak gondok. Ez a led tv gyártásra jellemző típus hiba és tudok egy led tv szerviz műhelyt aki ennek a led hibának a javítására specializálódott: itt tudod elérni a tv szervizt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://itech-szerviz-notebook-laptop-javitas.blog.hu/api/trackback/id/tr4616375716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Laptop Tv Bioptron javítás - Házilag otthon hogyan

Tv szerviz, laptop szerviz, bioptron lámpa javítás, használt bioptron lámpa Budapest. Samsung tv szerviz, LG tv szerviz, Laptop, notebook hiba, javítás, szerelés tapasztalatok, leírások. Kijelző csere, alaplap javítás, adapter töltő javítás, zsanér javítás, törött burkolat javítás, aljzat csere, laptop tisztítás.

Friss topikok

Címkék

apple (1) betört (1) bioptron lámpa (2) bioptron lámpa ár (2) bioptron lámpa fertőtlenítése (1) bioptron lámpa garanciával (2) bioptron lámpa javítás (2) bioptron lámpa legolcsóbban (2) bioptron lámpa szervíz (2) bioptron pro 1 lámpa javítás (1) Blaupunkt (1) Budapest (1) budapest (1) csere (1) cseréje (1) érintő (1) érintő kijelző (1) forró (1) galaxy (1) hang van kép nincs (1) hasznaltbioptronlampa (2) használt bioptron lámpa (2) háttérvilágítás (1) hiba (1) hibák (1) hűtő (1) Itech Szerviz (1) javítás (3) karbantartás (1) kijelző (1) kijelző csere (1) laptop (4) laptop burkolat (1) laptop burkolat javítás (1) Laptop fertőtlenítése (1) laptop szerviz (2) laptop zsanér (1) laptop zsanér javítás (1) lcd (1) led (1) led csere (1) led javítás (1) LG (1) macbook (1) melegszik (1) nehezen nyílik a laptop (1) nincs kép (1) notebook (4) Orion (1) összetört (1) pasztázás (1) pc (1) Pestújhely (1) portalanítás (1) pucolás (1) ragasztás (1) Rákospalota (1) Samsung (1) samsung (1) samsung tablet szerviz (1) számítógép (1) szervíz (1) szerviz (2) tablet (1) tablet kijelző (1) tablet kijelző csere (1) tablet szerviz (2) tablet üveg (1) telefon fertőtlenítése (1) tisztítás (1) törött (1) törött burkolat (1) törött laptop (1) törött laptop burkolat (1) törött zsanér (1) tv (1) TV (1) tv fertőtlenítése (1) tv szerviz (1) tv szerviz újpalota (1) tv szerviz XV. (1) Újpalota (2) üveg (1) ventilátor (1) XV. kerület (1) zepter lámpa (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása