Laptop Tv Bioptron javítás - Házilag otthon hogyan

Laptop Tv Bioptron javítás - Hogyan csináljuk házilag? Javítás otthon vagy irány a szerviz? Műhely titkok, trükkök mindenféle témában: Tv, laptop, bioptron lámpa javítás, használt bioptron lámpa és sok más érdekesség pl: Sörfőzés és sör recept, pálin

Mit tegyek ha szorul a laptop zsanér és nehezen nyitódik és csukódik a gép?

Akinek van laptopja az találkozott már azzal a jelenséggel, hogy egy - két év használat után nehezebb lecsukni a laptop fedelét, mint azelőtt. A képernyő felnyitásakor is lehet ilyenkor recsegő hangot hallani vagy csak a szokásosnál erősebben nyílik, mert szorul a laptop zsanér.

nehezen-csukodik-a-laptop.jpg

Végső esetben a laptop burkolat elválik a kijelzőtől és a keret a hátlaptól, ekkor már ne is erőltessük a lehajtását, mert tovább törik!

Miért szorul a laptop zsanér lehajtáskor?

 

Bizony sokat használjuk manapság a laptopot, gyakorlatilag egy családban több is van, nélkülözhetetlen lett. Gondolkodjunk el azon, hányszor nyitjuk és csukjuk le csak egy hét alatt a laptopunkat?

Ha laptop zsanér csere érdekel, akkor nézd meg hogyan tudod igényelni, ehhez kattints a képre?

 

laptop-zsaner.jpg
Rögtön kiderül, hogy ez a vékony kis szerkezet vagyis a laptop zsanér egész nagy terhelésnek van kitéve. De mi történik vele és pontosan mi is ez?

A laptop zsanér egy fém alapanyagú csuklós szerkezet ami a laptop kinyitását teszi lehetővé. Ennek segítségével fordul el 90 - 150 fokban a képernyő az alsó burkolattól. Így a kijelző a kinyitott pozicióban stabilan megáll és kényelmes használatot biztosít. Ha rendesen működik.

Ha úgy érezzük szorul a zsanér az azért van, mert a rögzítő csavarok felszakadtak a burkolatból és már a törés miatt szétfeszül egymástól a két burkolati elem. Ez olyan érzetet kelt, mintha szorulna a zsanér. Nézzük meg hogyan történik a zsanért rögzítő csavar anyák felszakadása a burkolatból:

Hogyan következik be a laptop zsanér rögzítő törés?

A zsanért valahogyan a laptop műanyag elemeihez - burkolatához rögzíteni kell a gyártónak. Ezt egy kis réz csavar anyával oldják meg. Ezt a kis perselyt beforrasztják a műanyagba, ami a használat során onnan könnyen felszakad:

laptop-zsaner-rogzito-tores.jpg

Hogyan pótold, ha kiesnek a laptop zsanér csavarok és a perselyek?

Ha csörög valami a laptopban és kis töréseket is láttál, miközben az tapasztalod, hogy egyre nehezebben megy a felnyitása, akkor valószínű kiestek a laptop zsanér csavarok. Az is előfordulhat, hogy a csavar anyák is kitötek a burkolatból. Csavarok pótlásában is tudok segíteni és abban is ha már széttört a burkolat.

Mit csináljak ha már eltört a laptop burkolat is és javítás érdekel?

Ha a zsanér kitörti ezeket a kis perselyeket, amiket e képen is láthatsz, akkor az a laptop burkolat széttöréséhez is vezet. Ez azért következik be, mert már semmi sem tartja rögzítve a zsanér, viszont széthajtásnál a laptop egyéb elemeit belül folyamatosan rongálja belülről. A végén egyszerűen letörik a laptop sarka vagy az alsó és a felső burkolat teljesen szétesik.

Az ilyen burkolat töréseket is tudjuk javítani, nézd meg ezt a cikket hogyan lehetséges, klikk a képre:

laptop-burkolat-tores-javitasa.jpg

Hogyan lehet javítani a gépet, ha a zsanér pálca is törött?

Mi is az a zsanér pálca? Az is el tud törni? Miért fontos, hogy ez a pálca ne törjön el? Mi a pálca szerepe egyáltalán a laptop működésében?

laptop-zsaner-palca.pngA laptop zsanér pálca a kijelző oldalsó és felső rögzítését végzi. A kijelző beszerelése során oldalt 4 apró csavarral rögzítődik maga a laptop képernyő ehhez a pálcához. A pálca pedig felül további két csavarral a hátlaphoz lesz szerelve. Maga a laptop zsanér pedig az alsó burkolathoz három csavarral a hátlaphoz szintén három csavarral van szerelve. A zsanér pálcájának a törése azt eredményezi, hogy a kijelző elszabadul a zsanértól. Ezt követően a fedlap mindig elreped a sarkoknál. Extrém esetben le is törik a sarka a laptopnak vagy szétesik a fedlap. Ezeket az esetek tudjuk javítani. 

Mit kell tenni, ha a laptop zsanér törés után nem lehet bekapcsolni a laptopot, mert a bekapcsoló gomb is sérült.

Sokszor a zsanér mellett van elhelyezve és annak a közvetlen közelében van a bekapcsoló gomb is. Ami azért lehet probléma, mert a zsanér sérülése kimozdítja a bekapcsoló gombot és ezáltal a gép elindítása lehetlenné válik. Ne gondold, hogy mivel két hiba is van, már nem éri meg javítani. Ezek a hibák annak ellenére, hogy időigényesek általában gazdaságosan javíthatóak. A kiajánlott javítási költséget szinte minden esetben vállalják az ügyfelek és kérik zsanér és a bekapcsoló gomb javítást. Próbáld meg Te is és kérj Tőlünk árajánlatot! ( lap alján leheséges )

Milyen anyagból van a laptop zsanérja?

Műanyag készítésű laptop zsanért még nem láttam. Anyaga szinte minden esetben fém. Többnyire acél, néha öntvény a pálca része pedig rugalmas lemezből készül. Az öntvény gyakrabban törik a rugalmatlansága miatt.

Melyik a tartósabb laptop a műanyag hátlappal szerelt olcsóbb laptop vagy a fém fedlapos drága gép?

Ezt a kérdést persze a zsanér törés szempontjából vizsgáljuk természetesen, mivel ebben a cikkben ebből az irányból vizsgáljuk a laposokat. Sajnos azt kell mondjam egyértelműen a műanyag hátlappal szerelt laptop sokkal tartósabb a fém fedlapos méreg drága business kategória társaiknál. Miért nem meglepő ez?

Fém laptop burkolat VS műanyag hátlap

Mert ha látnád a vásárláskor, hogyan van megoldva a zsanér rögzítés a fém hátlapos gépeknél biztosan nem vennél ilyet. Első gondolatunk az lenne, hogy a fém sokkal ellenálóbb. Ez így van, csakhogy a zsanért nem fémhez rögzítik, hanem egy pici műanyag lemehez, amit aztán egy kis ragasztóval hozzá nyomnak a fém fedlaphoz. Ez eredmény? Sokkal hajlamosabb a zsanér leszakadni a fém fedlapról.

Melyiket vedd Ultra Slim laptop VS hagyományos 15.6" - os kivitel?

Ugyanaz a szabály érvényes, mint a kocsiknál. Azt a laptopot érdemes venni, ami a legelterjedtebb és amiből a legtöbbet adják el! Miért? A gyártó ugyanis nem ellensége saját magának. Azt a laptopot üzembiztosra gyártja amiből a legtöbbet adja el, hogy ne legyen vele sok garanciális probléma és a felhasználók széles körének a tetszését elnyerje. A zsanér szempontjából vizsgálva az Ultra Slim laptopok mechanikai szempontból ha egyszer megsérülnek utána egyszerűen nem javíthatóak. Ennyire gyengék. Ehhez az érintő képernyő törése ( ami ilyen esetben be szokott következni ) még hozzá is tesz, hiszen gazdaságtalan irányba fogja terelni a javítási árajánlatot. Összegzés: semmiképpen ne vegyél slim vagy ultra slim laptopot, ha tartós és ellenálló gépet akarsz!

ulra-slim-vs-hagyomanyos-laptop.jpg

Segít a laptop zsanér olajozása, ha szorul kinyitás közben?

Sok ügyfél meséli el, hogy a szuruló laptop zsanért beolajozta és érdekes eredménye lett a beavatkozásnak. A laptop ezek után már nem volt képes megtartani a kijelzőt, egyszerűen hátra esett. Olyan lett, mintha a zsanér elvesztette volna a funkcióját. 
Ez azért van, mert a szoros működést nem az okozza, hogy a zsanérba nincs elég olaj. Oda nem is kell olaj! A problémát az okozza, hogy fel vannak szakadva a rögzítő csavarok.

A laptop zsanér lazítás hogyan megoldható?

Az előző két bekezdés okán be lehet látni, hogy nincsen szoruló zsanér, csak ilyen érzet a felszakadt zsanér miatt, így a zsanért nem lazítani szükséges, hanem éppen hogy rögzíteni kell a felszakat csavaranyákat. Ezzel foglalkozik a szervizünk.

Laptop zsanér javítás házilag vagy szervizben?

Több esetben is találkoztam olyan esettel amikor a laptop zsanér javítást házilagos módszerrel elvégezték. Jó is volt a laptop kb 1 hétig és utána teljesen szétesett. A legtöbben áthajtanak rajta egy - két facsavart. Ezeket a módszereket kerüljük, mert utána sokkal nehezebben lehet a szervizben javítani a zsanért!

Laptop műanyag ház javítás

Ha a zsanér eltörte a laptop burkolatát és erre is keresel mogoldást, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot. A törött laptop műanyag ház javítható! Nem kell ezért eldobni a laptopot.

Hogyan találhatsz laptop zsanér javítás tevékenységgel szervizeket?

Laptop szervizeink Budán és Pesten is elérhetőek valamint csomagküldési lehetőség is van.

Itech Szerviz Újpalota XV.
1151 Budapest Szövőgyár u. 2.

Itech Szerviz Óbuda III.
1037 Bp., Vadóc utca 122.

Mit kell tenned, ha be akarsz jelentkezni az Itech Szervizbe?

Küld át a laptop model számát és egy képet a törésről: Email: laptopszerviz@gmail.com
A válaszban fogok adni időpontot amikor be tudod hozni a gépedet.
Kérlek először ne telefonon keress! Telefon: +36704202108

 

Milyen tevékenységgel foglalkozik még az Itech Szerviz?

Nézd meg a cégünk url címeit és weblapjait a képen! Foglalkozunk laptop szerviz, tv javítás és bioptron lámpa javítással is.

itech-szerviz-budapest.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://itech-szerviz-notebook-laptop-javitas.blog.hu/api/trackback/id/tr6916407702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Laptop Tv Bioptron javítás - Házilag otthon hogyan

Tv szerviz, laptop szerviz, bioptron lámpa javítás, használt bioptron lámpa Budapest. Samsung tv szerviz, LG tv szerviz, Laptop, notebook hiba, javítás, szerelés tapasztalatok, leírások. Kijelző csere, alaplap javítás, adapter töltő javítás, zsanér javítás, törött burkolat javítás, aljzat csere, laptop tisztítás.

Friss topikok

Címkék

apple (1) betört (1) bioptron lámpa (2) bioptron lámpa ár (2) bioptron lámpa fertőtlenítése (1) bioptron lámpa garanciával (2) bioptron lámpa javítás (2) bioptron lámpa legolcsóbban (2) bioptron lámpa szervíz (2) bioptron pro 1 lámpa javítás (1) Blaupunkt (1) budapest (1) Budapest (1) csere (1) cseréje (1) érintő (1) érintő kijelző (1) forró (1) galaxy (1) hang van kép nincs (1) hasznaltbioptronlampa (2) használt bioptron lámpa (2) háttérvilágítás (1) hiba (1) hibák (1) hűtő (1) Itech Szerviz (1) javítás (3) karbantartás (1) kijelző (1) kijelző csere (1) laptop (4) laptop burkolat (1) laptop burkolat javítás (1) Laptop fertőtlenítése (1) laptop szerviz (2) laptop zsanér (1) laptop zsanér javítás (1) lcd (1) led (1) led csere (1) led javítás (1) LG (1) macbook (1) melegszik (1) nehezen nyílik a laptop (1) nincs kép (1) notebook (4) Orion (1) összetört (1) pasztázás (1) pc (1) Pestújhely (1) portalanítás (1) pucolás (1) ragasztás (1) Rákospalota (1) Samsung (1) samsung (1) samsung tablet szerviz (1) számítógép (1) szerviz (2) szervíz (1) tablet (1) tablet kijelző (1) tablet kijelző csere (1) tablet szerviz (2) tablet üveg (1) telefon fertőtlenítése (1) tisztítás (1) törött (1) törött burkolat (1) törött laptop (1) törött laptop burkolat (1) törött zsanér (1) tv (1) TV (1) tv fertőtlenítése (1) tv szerviz (1) tv szerviz újpalota (1) tv szerviz XV. (1) Újpalota (2) üveg (1) ventilátor (1) XV. kerület (1) zepter lámpa (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása